MIÉRT?

Küldetésünk:

felemelni a sales és a HR szakma becsületét, létjogosultságát, renoméját, elfogadottságát a magyar KKV szektorban az őket megillető szintre - ami azt jelenti, hogy megmutatni bennük a valódi hozzáadott értéket az üzlethez.

Miért ezt, miért így és miért együtt? Kérdezzük meg a két alapítót, Bartha Anikót és Vittinger Lászlót:

Anzsi: "Rögös út. Mindenkinek. Mire gondolok? A kapcsolatokra. S igen, munkáltató és munkavállaló, tulajdonos és alkalmazott, vezető és beosztott - nos, ezek is kapcsolatok. Olyan kapcsolatok, melyek az életünk legalább 30%-át kiteszik, és erősen rá tudják nyomni bélyegüket a másik 70%-ra (aminek felét-harmadát végig alusszuk:)).

Mi következik ebből? Ha nem vagyunk jól napi munkánkban, annak komoly hatása van életünk minden területére.

Amikor úgy döntöttem, hogy a jól fizető, biztosnak tűnő alkalmazotti létemet felcserélem a bizonytalan, ám hullámzó bevételt jelentő vállalkozói élettel, abban erős szerepet játszott, hogy nem éreztem jól magam a bőrömben. (ez egy másik story, talán majd egyszer…:))

Fogalmam sem volt, hogyan kell vállalkozni, pedagógus szüleim bíztak benne, hogy múló hóbort és majd megint lesz egy tisztességes alkalmazotti státuszom. Ennek lassan 15 éve…

Mégis, mindenek előtt azt éreztem, hogy - korábbi tapasztalataimmal ellentétben - lehet úgy cégest játszani, hogy abban mindenki jól érezze magát, és még jól meg is éljen minden szereplő.

Örömmel konstatálom, hogy ezzel a gondolattal nem vagyok egyedül az Univerzumban (ha csupán üzlettársamat, Lacit vesszük, legalább ketten vagyunk :)), vannak Nagy Nevek is, akikre hivatkozhatunk, akiktől tanulhatunk.

S vannak nagy céges sikerek, melyek nem jöttek volna létre, ha az alapítóknak (és akik tovább vitték a szellemiségüket) nem az EMBER, a KAPCSOLÓDÁSOK, a MIÉRT-ek, a NAGY ÜGYEK lebegtek volna a szemeik előtt, a számaik előtt :). Számomra fontos, hogy a tevékenységemmel (nem véletlen, hogy nem munkát írtam) hozzájáruljak: minél több ember legyen jól a bőrében, érezze jól magát a feladataiban - legyen tulajdonos, vagy alkalmazott, vezető, vagy beosztott. Minél többen elérjék azt a jóllétet, ami méltó számukra."

Bartha Anikó
HR csapatépítész, jóllét mentor,
FirmUP! társalapító

+36 70 367 5114
bartha@firmup.hu 

Tegyél próbára bennünket
díjmentesen - azaz az antiCEO fejlesztési
módszereinket HR és értékesítés területeken!

Laci: "1994 óta értékesítek. És még régebben vagyok Vevő. Így, nagybetűvel. Az első években egyik szerepben sem éreztem magam komfortosan. Persze az értékesítést szerettem, de a vezetőim részéről finoman fogalmazva felemás tapasztalatokat szereztem. Vevőként pedig többségében inkább negatív tapasztalataim voltak. Kevés helyen kaptam ügyfélélményt - ezekre viszont szívesen emlékszem vissza a mai napig, és igyekszem beépíteni az ügyfeleim vállalkozásába is. Folyamatosan az foglalkoztat, hogy hogyan lehet ezt a -szerintem- szép szakmát, az értékesítést még jobban csinálni.

Élveztem a sikeres üzletkötéseket, de legjobban az tetszett, ha láttam az ügyfelem arcán, hogy jól érzi magát a folyamatban, és azt érzi, hogy .meg lett oldva a problémája - úgy, ahogy neki a legjobb. Ez engem is feltöltött munícióval. Ráadásul a B2B értékesítésben is ezzel a hozzáállással értem el sikereket. Volt olyan többszáz milliós projekt, amit úgy nyertünk meg, hogy drágábbak voltunk mint a konkurencia. 

Eközben én azon a munkahelyen éreztem jól magam, ahol a vezető mindent megtett azért, hogy szívesen menjünk be dolgozni. Az igazi sikereket ezeken a munkahelyeimen értem el. Ahol nem ilyen vezetőm volt - nos, ott nem is jöttek az eredmények. Ezért fontos, hogy Anikóval ugyanolyan értékek mentén építjük a vállalkozást - az ügyfélélmény soha nem múlja felül a munkavállalói élményt.

Vállalkozóként, tanácsadóként 3 féle sapkát is képes vagyok feltenni: a vezetőit, az értékesítőit és végül a VEVŐ sapkát is. Szükségem is van erre a küldetésem teljesítéséhez: fel akarom emelni az értékesítési szakma rangját, becsületét."

Vittinger László
kapcsolatépítész, sales mentor,
FirmUP! társalapító

+36 70 427 6900
vittinger@firmup.hu 

Tegyél próbára bennünket 
díjmentesen - azaz az antiCEO fejlesztési
módszereinket HR és értékesítés területeken!

    És végül - miért együtt csináljuk?

  • mert hasonló gondolkodásmód szükséges a HR és értékesítés fejlesztéshez,

  • mert elégedett ügyfelet csak elégedett kollégák segítségével érhetsz el,

  • mert jó fizetést (ami szükséges, de nem elégséges feltétel) átgondolt értékesítési stratégia és árazás után tudsz biztosítani,

  • mert az értékesítésre csak egy jól működő CSAPATTAL a hátad mögött tudsz fókuszálni,

  • mert ma a vonzó munkahely és a XXI. századi értékesítés nem opció, hanem az egyetlen út a sikerhez.

  • mert mi nem csak Veled beszélünk külön-külön a saját területünkkel kapcsolatban, hanem egymással is beszélünk Rólad - így nem lesznek egymásnak ellentmondó tanácsaink

  • mert "Az EMBER fontosabb, mint a profit" (Simon Sinek)

Bartha Anikó & Vittinger László - FirmUP