Értékesítés válságban - 3 tipp

2022.09.23

Kedves értékesítő/vállalkozó!

Mekkora válság jön/van? Nem tudom, de Te is fogadj el 3 tippet az értékesítéshez, hogy ne éld meg tragédiaként! Mindenhonnan azt halljuk, hogy válság van, válság jön, "mind meghalunk"! Valójában nem tudjuk, hogy mi lesz. Ha minden cég bezár a rezsi emelkedés miatt, értékesítés fejlesztőként nem tudok megoldást kínálni - nekem is más után kell nézni.
De ha nem így lesz, ha "csak" szűkül a piac, néhányan lehúzzák a rolót, akkor Te ne legyél köztük!

Dönts úgy, hogy nem veszel részt a válságban!

Ok, de mit csinálj másképp az értékesítésben? Nézzük:

  1. A legfontosabb: LÉGY AKTÍV! Most tényleg kövesd minden ajánlatodat, emeld fel a telefont és hívd végig a régi vevőidet. küldj hírlevelet, mozgasd meg a kapcsolati tőkédet! Most még a hideghívás sem ördögtől való, bár ha megfelelő az online jelenléted és tudatosan építed a kapcsolati tőkéd, akkor nem kell előre sorolnod ezt az ügyfélszerzési módot.
  2. Nehogy most mondd le a fejlesztéseket és ne csökkentsd a marketing költségeidet! Egy példa 2020-ból: két cégnek adtam közvetlenül a covid járvány elején ajánlatot értékesítés fejlesztésre: egy kicsi és egy közepes ipari kereskedő/szolgáltató cégnek. A közepes cég vezetője azt mondta: "jön a válság, most nem fejlesztünk!" A kis cég vezetője azt mondta: "Jön a válság, most akarok fejleszteni, hogy könnyebben átvészeljük!" A közepes cég 25%-ot veszített a forgalmából, a kis cég 50%-ot fejlődött 2020-ban... Sőt az értékesítés mellett a termék vagy szolgáltatás fejlesztés időszerűbb mint valaha!
  3. Ha még nem vagy tagja egy üzleti közösségnek (pl. egy networking szervezetnek, vagy egy mastermind csoportnak) sürgősen keress egyet! Baj esetén mindig könnyebb együtt átvészelni a nehéz időszakot és megoldani a problémákat. 2020-ban a mi közösségünk indított egy "Érted" programot, ahol 20-25 ember alkalmanként másfél órát azon dolgozott, hogy az egyik vagy másik tagtársunknak segítsen. Elképesztő erőt tud adni ez a program!

A tippek mellé egy kis sales szakmai olvasnivaló:

Néhány sales vagy HR kihívásra aránylag gyors megoldás is van, például az árazáshoz:

https://www.ertekesits.hu/gyors-megoldasok/

Ha írni akarsz, azt itt megteheted:

Kapcsolatfelvétel

Egyébként Neked is jár egy díjmentes online sales konzultáció, hívj bátran:

+36704276900

Vittinger László
kapcsolatépítész, sales mentor