Miért a drágább autómosót választják a vevők?

2018.02.19

3500 Ft átlagárú autómosás helyett 8000 Ft-os autómosás. És jönnek a vevők, tele van a mosó munkával. Igen, megint árazás. De ezt a témát hozza fel nekem a legtöbb üzletkötő, vállalkozó, ezért írok róla ennyit.

Az előző blogomban említett 5 mondattal ellentétben most egy nagyon jó beszélgetést folytattam egy barátommal, aki egy autómosó hálózat első üzletét csinálja éppen Budapesten, a VI. kerületben.

Nézzük meg, hogyan éri el az említett árat.

  1. Először is, ő maga végzi az autómosást. Igen, ahhoz, hogy később felvegyen alkalmazottat, ő maga alakítja ki a módszert, teszteli a felhasznált anyagokat, munkatempót és így az egész folyamatot.
  2. Ez a barátom 3 nyelven beszél, angolul, oroszul és németül. Volt már olyan külföldi ügyfele, aki meglepődve mondta, hogy még nem látott ebben a munkakörben nyelveket beszélő mosóst.
  3. A szolgáltatásában minden benne van. Az utolsó ív kitakarítása, gumiápolás stb. És mindez a legmagasabb minőségben.
  4. A magas minőségű ügyfélkapcsolat, a kulturált kiszolgálás, az udvariasság a legfontosabb értékek számára a szolgáltatásban.
  5. Aktív és tudatos sales munkát végez, cégekkel szerződik állandó szolgáltatásra.

Ez 5 olyan pont aminek a többségét minden szolgáltatásra és termék értékesítésre lehet alkalmazni. Igen, a tiedére is.

Persze nála is előfordul (ritkán), hogy valaki bemegy hozzá és elszörnyed az ártól. Neki udvariasan és röviden elmagyarázza, hogy milyen minőségben és milyen anyagokkal dolgozik, és ezért nem tud engedni. Terjed a híre, így egyre több olyan ügyfél keresi fel, aki igényes az autójára, és a legfontosabb szempont a minőség.

Mielőtt azt a kifogást hozod fel, hogy "persze, könnyű neki a belvárosban", több vidéki városban, illetve Budapest külső részeiben is tervez mosót nyitni, és pontosan tudja, hogy milyen ügyfélkörnek és mit fog szolgáltatni. Egyébként meg kifogást vagy pénzt szeretnél keresni? Mindkettőt nem lehet egyszerre.

Segítsek az árral kapcsolatos tévhiteket eloszlatni? Jelentkezz egy ingyenes konzultációra nálam, és segítek!

A blog 2. részéhez kattints ide!

Vittinger László
kapcsolatépítész