AntiCEO módszerek? Mik ezek valójában?

2023.10.03

Tapasztalatunk szerint az alábbi három dolog szükséges az üzleti sikerekhez (a felépítéshez kell szándék, következetesség, kitartás, energia, idő, befektetés).

1. A tevékenységünk képviseljen hozzáadott értéket a Világhoz, közvetlen környezetünkhöz. Fogalmazzuk meg a vonzó, követhető MIÉRT-ünket (amiért a vállalkozást csinálod, ami a belső mozgatód, amit a küldetésednek érzel). Kommunikáljuk ezt egyszerűen, hitelesen a kollégáink, ügyfeleink, partnereink, a környezetünk felé.

2. Alakítsunk ki vonzó munkahelyeket. Tartós sikert csakis elégedett, elkötelezett, munkatársakkal érhetünk el. Vezesse ez a gondolat, törekvés mindennapi tevékenységeinket is.

3. Mutassuk meg az ügyfeleinknek, milyen hasznot hozunk nekik tevékenységünkkel, az általunk képviselt értékek mentén. Nyújtsunk kiváló ügyfélélményt számukra.

Ugye érzed, hogy ez a 3 pont mennyire szorosan függ össze? Egy küldetéstudattal céget építő, markáns jövőképet megfogalmazó, stabil értékrendet közvetítő vezetőt érdemes és könnyű követni. Így tudjuk vonzó munkahellyé tenni a vállalkozást, az elégedett kollégák pedig elégedett ügyfeleket "teremtenek".

Ki lehet ezzel védeni a gazdasági és politikai környezet hatásait? 

Nem, de jelentősen lehet csökkenteni azokat.

Ha ez a 3 pont rendben van nálad, kipipáltad azokat a "tételeket" amelyek rajtad múlnak, ezután ebben a szellemben lehet megújítani a tervezős, szervezős, számolós, statisztika böngészős feladatokat is, mint:

  • üzleti/pénzügyi tervezés, kontrolling
  • termékfejlesztés
  • gyártás, szolgáltatás, logisztika szervezése
  • stb.

A legfontosabb, hogy

Ehhez az út, ha az EMBER-t helyezzük fókuszba a száraz adatok és statisztikák helyett.

Mi minden erőnkkel erre koncentrálunk, nálunk ez az üzleti terv és a működésünk alapja. A táblázatok csak ezután jöhetnek. Ebben segítünk Téged is.

Készen állsz a gondolati váltásra?

Bartha Anikó & Vittinger László