DISC teszt

Viselkedési stílusod felderítése

… szinte röpülnél! Most tetted le a telefont egy ígéretes ügyfél jelölttel, és úgy érzed, kb 80%, hogy meg fogtok állapodni. Valakinek muszáj elmondanod. Egy kissé hallgatag kollégád a pénzügyről az, aki most ott van az irodában, így egy laza mozdulattal felülsz az asztalának a sarkára (annyira feldobott vagy, hogy észre sem veszed, amint odébb pakolja a felborított irathalmazt. Közben aggodalmasan rendezgeti ismét sorba a szétzilált kupacot). 

Belekezdesz: 

- Képzeld, már majdnem megállapodtunk! Már csak néhány telefon és egy-két találkozó választ el a szerződéstől! Ja, eddig csak Bélával beszéltünk, de szerintem meglesz a biznisz, mert annyira jókat kávéztunk! Tutti lesz! 

Miközben lelkendezel, látod az egyre mélyebb ráncokat kollégád homlokán. Kérdőn nézel rá, ő pedig halkan megszólal: 

- És pontosan mikor írjátok alá a szerződést? Arra biztos nem gondoltál, hogyan fogjuk teljesíteni a többi munkánk mellett. És mi lesz, ha … 

Kikapcsolsz, mert tudod: kezdődik. Most végig fogsz hallgatni egy monológot, ami mind a nehézségekről szól. Akkor, amikor Te éppen örvendezni vágysz. Minek előre aggódni? Ráérünk. Csupa olyan dolgot hoz fel a munkatársad, ami szerinted egyáltalán nem gond. Vagy ha igen, megoldjátok. De ha nem, akkor is lesz valahogy. Azon morfondírozol: Miért nem lehet egyszer végre csak lazán örülni?...

… nagyon kemény menet volt. Totál érzéketlen. Nem szégyelli magát, nő létére ennyire nem törődni mások érzéseivel? Nem látta, hogy a kolléga már a sírás határán volt? Ő meg csak arról beszélt, hogy a határidő így, meg a számok úgy… Biztos azt is elfelejtette, hogy az asszisztensnek beteg a gyereke. Pedig reggel mondta. Ez a nő  pedig leszúrta, mert egyszer lopva rápillantott a telefonjára. Azt hittem, bele kell szóljak... Aztán megint ideges lett. Nem is értem, miért. Nem ő mondta a múltkor, hogy inkább kérdezzünk, mint hülyeséget csináljunk? Akkor most mi a probléma ezzel a néhány kérdéssel? De inkább nem szólok, nem akarok még nagyobb konfliktust. Ha elmegy arra a díjátadóra, amit már úgy várt, lesz egy kis nyugi az irodában. Akkor majd megbeszéljük a többiekkel egy kávé mellett ezt az egész reggeli sztorit.

Veled is előfordult már, hogy úgy érezted: érthetetlen, amit mások csinálnak, ahogy viselkednek? Vagy éppen ők álltak csodálkozva a Te reakcióid előtt? Megélted, hogy minden jószándékod ellenére vitát robbantottál ki? Vagy Téged bántottak meg, és úgy tűnt, nem is fogta föl a másik, hogy mi a gondod a viselkedésével?

A DISC megadja a háttérben rejlő válaszokat, segít megérteni saját magunk és mások viselkedését.


DISC teszt + 60 perces online konzultáció

A DISC viselkedéstípusok tanát (Hippokratesz - Galenosz tipológiáját, majd annak C.G.Jung féle változatát alapul véve) W. Moulton Marston pszichológus dolgozta ki az 1920-as évek-ben, majd mai formáját több neves pszichológus munkássága által kapta meg. (John P. Cleaver, Walter V. Clarke, Jolanda Jacobi). Ez a módszertan négy alapvető viselkedéstípust határoz meg, és ezeket a típusokat betűkkel jelölte, ezért kapta a teszt a DISC elnevezést. A betűkhöz és az alapstílusokhoz színek is társulnak, hogy könnyebb legyen elkülöníteni egymástól a különböző stílusokat. Az elgondolás a színek használta mögött az volt, hogy az alapszínek összekapcsolhatók az alapvető érzelmi reakciókkal, viselkedésmódokkal.

A négy típus:

  • D (Dominance azaz domináns) - piros

  • I (Influence azaz befolyásoló) - sárga

  • S (Steadiness azaz kitartó) - zöld

  • C (Compliance azaz szabálykövető) - kék

Online tesztünk segítségével kiderítjük, hogy melyik a legjellemzőbb rád a négy alap DISC viselkedéstípus (piros, sárga, zöld, kék) közül, s melyik stílusból mely jellemzők jelennek meg a viselkedésedben.

Az eredmény alapján:

  • könnyebben fogsz tudni kommunikálni a különböző viselkedés típusú emberekkel
  • kevesebb félreértés, konfliktus lesz akár magánéletedben, akár munkádban, vagy üzleti tárgyalásaid során
  • jobban megérted a saját és mások erősségeit, gyengeségeit, mozgatórugóit, így az elfogadás is egyszerűbbé válik
  • hatékonyabban fogsz értékesíteni 
  • vezetőként hatékonyabban tudsz csapatot összeállítani és vezetni, támogatni munkatársaidat
  • kapcsolataidban kiegyensúlyozottabban tudsz működni

A DISC teszt díja 39.900 Ft/db+Áfa, az ár tartalmazza a 60 perces online visszajelzést és konzultációt. Egynél több teszt esetében kedvezményeket biztosítunk! (Lásd az alábbi űrlapon!)

A szolgáltatást előre utalással tudod megrendelni, amit az űrlap kitöltése után a visszaigazoló oldal alapján tehetsz meg.

Ha 5-nél több személy részére kéred a tesztet, akkor jelezd azt a bartha@firmup.hu email címen.

Ha pedig arra is kíváncsi vagy, hogy hogyan tanulhatsz meg értékesíteni különféle viselkedéstípusú embereknek, akkor kattints ide!

Bartha Anikó coach, mentálhigiénés szakember, hivatalos DISC tanácsadó

Egy vélemény: 
"Az idei éve elején a FirmUP!-ot kértük fel, hogy az UFleet Kft kulcspozícióban dolgozó kollégái számára készítsenek egy DISC tesztet. Arra gondoltunk, hogy ennek eredményeként a kollégáink még jobban megértik majd egymás kiindulási pontjait, preferenciáit és a különböző munkahelyi helyzetek megoldásának megközelítési lehetőségeit. Bartha Anikó fantasztikus munkát végzett a tesztek kitöltését követő személyes egyeztetéseken. Ennek eredményeként ma már kollégáink számos esetben használják azokat az ismereteket, amelyeket a saját és kollégáik eredményeiből megtudtak és megértettek. Ezáltal még kevesebb az egymás közötti konfliktus, jobb lett a kollégák közötti összhang és a munkahelyi hangulat is sokkal stresszmentesebb noha munkánk jellegéből adódóan ez teljesen áthálózza tevékenységünket. Jó szívvel ajánlom a FirmUP!-ot minden cégvezetőnek, mert amióta velük dolgozunk minden felmerülő probléma megoldása sokkal egyszerűbbnek tűnik!"
Sebők Levente - Ufleet kft.

Az alábbi űrlapon rendelhető a DISC teszt és konzultáció